Länsiterminaalin raitiolinjan numero vaihtuu


Tallinkin ja Eckerö Linen asiakkaiden on hyvä katsoa ratikkansa numeroa ensi maanantaista alkaen. Helsingin raitiolinjasto kokee tällöin pienen mullistuksen. Sen myötä viisi vuotta sitten liikenteen Länsiterminaaliin avannut 9-linja vaihtuu 14. elokuuta linjaksi nro 7. Tämäkin ajaa tutusti rautatieaseman kautta, kuten myös linja 6T, jonka reitti säilyy ennallaan.

Uusi ja vanha linja kulkevat paljolti samoja raiteita, joten erehdyksensä voi korjata vaihtamalla ratikkaa kesken matkan. Linja 9 kulkee yhä Länsisatamaan, mutta se palvelee Jätkäsaaren asuntoaluetta ja jää noin kilometrin päähän Länsiterminaalista.

Linjat kohtaavat uudelleen Pasilassa

Pohjoisen suunnassa linjat 7 ja 9 jatkavat Pasilaan ja messukeskuksen edustalle, mutta eri reittejä.

Myöhäisessä kotiinpaluussa tulee huomata, että linjan 7 viimeinen varsinainen vuoro lähtee ennen puolta yhtä. Tämän jälkeen rautatieasemalle pääsee vielä hallivuoroilla (nyt klo 00.45 ja 01.00), mutta nämä ja muut myöhemmät yhteydet kannattaa varmistaa reittioppaasta. Linja 9 jatkaa kahteen saakka, mutta vaatii kävelyä Huutokonttorin pysäkille (ks. kartta).

Matkailijoille syntyy ohessa myös kiertoajelulinja. Länsi-Pasilassa linja 7 vaihtaa numeroon 2 ja jatkaa Töölön kautta Olympiaterminaalille. Täällä sama ratikka ottaa numeron 3, jonka reitti päätyy Kallion kautta Meilahteen. Aikanaan vaunu palaa 7-ratikkana Länsiterminaalille.

Seuraavaa uudistusta odotetaan viiden vuoden kuluessa. Kaupungin suunnitelmissa kaikki Jätkäsaaren asuntoaluetta palvelevat kolme linjaa 7, 8 ja 9 kohtaavat Länsiterminaalilla.


19.12.2017

Itä-Saksan kiskoilta retroratikaksi Tallinnaan

Vanhahtavaksi kunnostettu raitiovaunu Konstantin kuljetti ensimmäiset 13 ikävuottaan itäsaksalaisia Cottbusissa. Tallinnan katukuvaan se ilmaantui Torino-makaronin nimikkoratikaksi tarroitettuna vuonna 2004…


Lisätietoa: